YANGıN KAPıSı TEMEL AçıKLAMASı

Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Blog Article

Yaman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları çevresı ile yangın takkadak insanların yaman zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Müstacel çıkış kapısı adı ile bile bilinen bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biraşırı mimarida bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

İnsan yoğunluğu fazla olan, kişilerin toplu halde yaşadığı yahut girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve acil keyfiyet önlemi olarak Yangın Kapısı yararlanmaı kanunen şpeş koşulmuşdolaşma. Yangın Kapılarının en sık kullanıldığı projeler beyninde;

120 dakikaya kadar alevleri engeller. Aynı zamanda duman sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini katkısızlar ve esenlıklı bir şekilde vaka yerini bırakma etmelerini kolaylaştırır.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız mevsuk olduğu denli, şık bir görünüm esenlayabilmek dâhilin kullanılacağı mekana için de dizayn edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan panik bar sistemi, yangın takkadak kapı hariçardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlayacak şekilde mutasavvertır.

Yangın bapsı, yangın merdiveninin kıvılcım ve dumandan korunup katların arasına yada hayat alanlarına geçmesini önlemek amacıyla kullanılır. Mimarida mevcut insanların güvenliğini sağlayıcı önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının muayene altına aldatmaınmasında önemli bir gösteriş oynar.

Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli gaz ve çeşitli kimyasal ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Yangın Çıkış Bapsı Ne Açılır? Yangın Çıkış Kapısı kullanıldığı binada yaşanan yangın yahut ivedi bir durumda insanoğluın belli belirsiz bir itmesi ile dâhilen dışarıya dürüst açılmaktadır.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda belli bir müddet ısı ve flama intikaline direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.

Yangın bapsı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta düzenüminyum, hidrolik malzeme ve metal sac kullanılmaktadır. Bu dü özdek ısıya dayanıklı olmasını sağlar.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile mevzii yönetimlerin müşterek noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.

Bapnın kendi kendisini kapatmasını sağlayabilen yaylı menteşenin kanatı keşik opsiyonel olarak alınan hidrolik şube ile henüz pıtrak kullanma katkısızlanabilir.

Mafevkda yer kayran kriterlerin hepsini sağlayıcı binalar ıztırari olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin gereksinimlerine bentlı olarak birkaç farklı dulda seviyesi sağlayabilir. Davetsiz misafirlerin oranlı izin olmadan dışarıdan heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabilinden) mevcuttur.

Belirtilen bu mevsim dilimleri bir kapının yangına ne kadar müddet dayanacağını anlatım etmektedir. Fakat bu konuda titiz başlamak gerekir. Çünkü 90 an yangına dayanıklı olması gereken Yangın Kapısı bir kapının 30 zaman dahi dayanmadığı henüz önce yapılan testlerde doğrulanmıştır.

Report this page